Australia ToursAktiv-Resor

Christchurch ja Canterbury

Christchurch on Eteläsaaren suurin kaupunki. Se kärsi mittavia vahinkoja voimakkaassa maanjäristyksessä vuonna 2011, minkä jälkeen kaupunkia on uudelleen rakennettu uusimpien tekniikoiden ja ideoiden pohjalta. Christchurch on edelleen tärkeä portti moniin fantastisiin elämyksiin, joista mainittakoon kiipeily, vaellus, purjehdus, ratsastus, hiihto ja pyöräily sekä kuumailmapallolennot.

Franz Josefin ja Foxin jäätiköt

Uuden-Seelannin eteläisten alppien korkeilta huipuilta alkunsa saavista 140 jäätiköstä kaksi ulottuu alempiin lauhkean vyöhykkeen sademetsiin saakka – Franz Josefin ja Foxin jäätiköt. Nämä jättimäiset jääkielekkeet tunkeutuvat noin 3000 metristä 250 metrin korkeuteen merenpinnasta ja tarjoavat mahdollisuuden upeisiin vaelluksiin.

Kaikoura

Kaikouran pääasiallinen nähtävyys ovat valaat, joista yleisimpiä lajeja ovat pallopää-, etelänmusta-, ryhä- ja sinivalaat. Lähes yhtä tärkeä vaikutus on toki maisemien kauneudella, johon vaikuttavat oleellisesti paikoittain lähes pystysuoraan merestä nouseva Seaward Kaikoura -ja lännempänä samansuuntaisena kulkeva Inland Kaikoura -vuoristo.

Länsirannikko

Uuden Seelannin länsirannikko, jolla asuu vain runsaat 30.000 ihmistä on vielä osittain valloittamatonta rajaseutua. Maorien legendat ja tarinat menneisyydestä, joista ja sademetsistä, jäätiköistä ja geologisista aarteista ovat läsnä kaikkialla näissä villeissä maisemissa. Upea Te Wahipounamun alue on kirjattu myös UNESCOn Maailmanperintöluetteloon.

Aoraki Mount Cookin kansallispuisto

Aorakin kansallispuisto on jään ja kiven maa. Jäätiköt peittävät 40% sen pinta-alasta ja siellä on 19 yli 3.000 metrin korkeuteen kohoavaa huippua, niiden joukossa Uuden-Seelannin korkein vuori Aoraki Mount Cook. Mount Cookin kylä vuoren juurella on enimmäkseen Christchurchistä tai Queenslandista saapuvien kiipeilijöiden ja retkeilijöiden tukikohta.

Kohteet / Uusi-Seelanti

Hotellit / Christchurch ja Canterbury

Wilderness Lodge Lake Moeraki Länsirannikon hotellit
Wilderness Lodge Arthur's Pass Länsirannikon hotellit
Heartland Hotel Fox Glacier Länsirannikon hotellit ja jäätikköretket
Scenic Hotel Franz Josef Glacier Länsirannikon hotellit ja jäätikköretket
Te Waonui Forest Retreat, Franz Josef Länsirannikon hotellit ja jäätikköretket
Peppers Bluewater Resort Länsirannikon hotellit ja jäätikköretket
Distinction Fox Glacier Te Weheka Hotel Länsirannikon hotellit ja jäätikköretket
Quality Hotel Elms Christchurch Christchurchin ja Canterburyn retket
Sudima Christchurch Airport Christchurchin ja Canterburyn retket
DoubleTree by Hilton, Christchurch Christchurchin ja Canterburyn retket
Rydges Latimer Christchurch Christchurchin ja Canterburyn retket
Rendezvous Hotel Christchurch Christchurchin ja Canterburyn retket
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy