Australia ToursAktiv-Resor

Darwin ja Australian pohjoisosa

Pohjoisterritorion pääkaupunki Darwin sijaitsee niemellä ja sitä ympäröi meri kolmelta suunnalta. Ilmasto on lämmin ympäri vuoden ja paikalliseen elämäntapaan kuuluu paljon toimintaa ulkoilmassa. Darwin on luonnollinen portti Australian Top Endin maailmanperintökohteisiin ja päänähtävyyksiin: Kakadun, Litchfieldin ja Nitmilukin kansallispuistoihin sekä Tiwi-saarille ja tarunhohtoiseen Arnhem Landiin.

Kakadun kansallispuisto

Australian suurin kansallispuisto, Kakadu, kattaa yli 19 000 neliökilometriä ja on Unescon maailmanperintöluettelon kohde. Kakadun kansallispuiston savannimetsät, avoimet vesistöt, joet, tulvaniityt, mangrovepensaikot ja rantaheteiköt ovat krokotiilien ja monien kotoperäisten eläinten ja lintujen asuinpaikka.

Litchfieldin kansallispuisto

Litchfieldin kansallispuistossa on runsaasti vesistöjä, jotka houkuttelevat ryömiviä, uivia ja räpytteleviä yhtä lailla pysyvästi pesiviä kuin muuttavia eläimiä sen vaihtelevaan maastoon. Alue on täynnä monsuunisademetsiä, kuumia lähteitä, jyrkkiä rinteitä ja mahtavia kalliohalkeamia, suuria käpypalmulehtoja ja historiallisia tinakaivoksia.

Tiwi Islands

Darwinista 80 kilometriä pohjoiseen sijaitsevilta Tiwi-saarilta löytyy tiheitä sademetsiä, hiekkarantoja sekä kirkasvetisiä puroja ja lampia. Tiwi-kansa on elänyt saarilla tuhansia vuosia ja heidän elämänsä muutti katolisen lähetysaseman rakentaminen vuonna 1911. Melville ja Bathurst saaret tunnetaan perinteitä kunnioittavasta aboriginaalitaiteesta.

Arnhem Land

Aboriginaalien omistama alue koostuu villistä rannikosta, autioista saarista, kalaisista joista, rehevistä sademetsistä, korkeista ylängöistä, jyrkistä rinteistä ja metsäisistä savanneista. Lukumäärältään pieni aboriginaaliyhteisö ja sen perinteinen kulttuuri tapoineen ovat suurelta osin säilyneet koskemattomina.

Kohteet / Australia

Hotellit / Darwin ja Australian pohjoisosa

Cicada Lodge Katherinen retket ja hotellit
Nitmiluk Chalets, Katherine Gorge Katherinen retket ja hotellit
Sage Darwin Resort Darwinin hotellit
Value Inn, Darwin Darwinin hotellit
Vibe Hotel Darwin Waterfront Darwinin hotellit
Oaks Elan Darwin Darwinin hotellit
Darwin Central Hotel Darwinin hotellit
SKYCITY Darwin Darwinin hotellit
Mercure Kakadu Crocodile Hotel Darwinin ja ympäristön retket
Hawk Dreaming Wilderness Lodge Darwinin ja ympäristön retket
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy