Australia ToursAktiv-Resor

Punainen keskusta

Australian punainen keskusta tarkoittaa mantereen sydämessä sijaitsevaa lumoavaa erämaa-aluetta, josta löytyvät kivimonoliitti Uluru, Kata Tjutan kivimuodostelma ja Alice Springsin kaupunki. Punainen keskusta saa nimensä ainutlaatuisesta maaperästään ja monien mielestä se on myös maan henkinen keskus. Tutustu myös Uluru-Kata Tjutan kansallispuistoon, Kings Canyoniin ja MacDonnell–vuoristoihin.

Kata Tjuta

Yksi Australian ikonisista nähtävyyksistä, Kata Tjutan kalliot, on Anangu-kansan alueella. Muita seudun kiihottavia kokemuksia maailman suurimman monoliitin, Ulurun ohella ovat ainutlaatuinen luonto sekä aboriginaalien kulttuuri ja historia. Auringonlaskut ja -nousut kalliomuodostelmien pinnalla vaihtuvine värisävyineen ovat unohtumaton elämys.

Kings Canyon

Suurenmoinen Kings Canyon on Punaisen keskustan syvin rotko. Sen pohjalla olevat vesilammikot eivät koskaan kuivu kokonaan ja niinpä rotkossa kukoistaa biologiselta iältään erittäin vanhoja palmulajeja. Kings Canyonin tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat 'Garden of Eden' trooppisine lähteineen ja 'Lost Cityn' mehiläispesiä muistuttava kivimuodostelma.

MacDonnell Ranges

MacDonnellin vuorijonot ulottuvat satoja kilometrejä erämaahan Alice Springsin kaupungin molemmin puolin. Perinteiset omistajat, Arrernte-kansa, uskoo niiden muodostuneen Yeperenye-jättiläistoukista, jotka tulivat tähän maailmaan vuoriston monista valtavista halkeamista. Koe alueen rotkot, vesialtaat, eläimet ja kasvit sekä tietenkin itse vuoret.

Alice Springs

Australian maantieteellisessä keskuksessa, lähellä Northern Territoryn etelärajaa sijaitsevan Alice Springsin perustivat löytöretkeilijät ja se on edelleen laajan erämaa-alueen toimintakeskus. Alice Springs on monien alkuperäiskansan pyhiin paikkoihin suuntautuvien retkien lähtöpiste ja tunnettu myös aboriginaalien taidetta myyvistä gallerioista.

Kohteet / Australia

Hotellit / Uluru ja Punainen keskusta

Glen Helen Homestead Lodge Alice Springsin hotellit
Aurora Alice Springs Alice Springsin hotellit
Mercure Alice Springs Resort Alice Springsin hotellit
Desert Palms Resort Alice Springsin hotellit
Kings Canyon Resort Ulurun ja Kings Canyonin hotellit
Outback Pioneer Hotel & Lodge Ulurun ja Kings Canyonin hotellit
Desert Gardens Hotel Ulurun ja Kings Canyonin hotellit
Sails in the Desert Hotel Ulurun ja Kings Canyonin hotellit
Longitude 131 Ulurun ja Kings Canyonin hotellit
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy