Australia Tours Aktiv-Resor

Punainen keskusta

Australian punainen keskusta tarkoittaa mantereen sydämessä sijaitsevaa lumoavaa erämaa-aluetta, josta löytyvät kivimonoliitti Uluru, Kata Tjutan kivimuodostelma ja Alice Springsin kaupunki. Punainen keskusta saa nimensä ainutlaatuisesta maaperästään ja monien mielestä se on myös maan henkinen keskus. Tutustu myös Uluru-Kata Tjutan kansallispuistoon, Kings Canyoniin ja MacDonnell–vuoristoihin.

Kata Tjuta

Yksi Australian ikonisista nähtävyyksistä, Kata Tjutan kalliot, on Anangu-kansan alueella. Muita seudun upeita kokemuksia maailman suurimman monoliitin, Ulurun ohella ovat ainutlaatuinen luonto sekä aboriginaalien kulttuuri ja historia. Auringonlaskut- ja -nousut kalliomuodostumien pinnalla vaihtuvine värisävyineen ovat unohtumaton elämys.

Kings Canyon

Suurenmoinen Kings Canyon on Punaisen keskustan syvin rotko. Sen pohjalla olevat vesilammikot eivät koskaan kuivu kokonaan ja niinpä rotkoissa kukoistaa biologiselta iältään erittäin vanhoja palmulajeja. Kings Canyonin tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat 'Garden of Eden' trooppisine lähteineen ja 'Lost Cityn' mehiläispesiä muistuttava kivimuodostelma.

MacDonnel Ranges

MacDonnellin vuorijonot ulottuvat satoja kilometrejä erämaahan Alice Springsin kaupungin molemmin puolin. Perinteiset omistajat, Arrernte-kansa, uskoo niiden muodostuneen Yeperenye-jättiläistoukista, jotka tulivat tähän maailmaan vuoriston monista valtavista halkeamista. Koe alueen rotkot, vesialtaat, eläimet ja kasvit sekä tietenkin itse vuoret.

Alice Springs

Australian maantieteellisessä keskuksessa, lähellä Northern Territoryn etelärajaa sijaitsevan Alice Springsin perustivat löytöretkeilijät ja se on edelleen laajan erämaa-alueen toimintakeskus. Alice Springs on monien alkuperäiskansan pyhiin paikkoihin suuntautuvien retkien lähtöpiste ja tunnettu myös aboriginaalien taidetta myyvistä gallerioista.

Kohteet / Australia

Matkaehdotuksia Uluru ja Punainen keskusta

Hotellit / Uluru ja Punainen keskusta

Desert Palms Alice Springs Alice Springsin hotellit
Glen Helen Homestead Lodge Alice Springsin hotellit
Aurora Alice Springs Alice Springsin hotellit
DoubleTree By Hilton Hotel Alice Springs Alice Springsin hotellit
Sails in the Desert Hotel Ulurun hotellit
Desert Gardens Hotel Ulurun hotellit
Longitude 131 Ulurun hotellit
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy