Australia Tours Aktiv-Resor

Tervetuloa Australiaan

Australia, maailman suurin saari ja maailman pienin manner koostuu kahdeksasta vastakohtaisuuksia tarjoavasta osavaltiosta. Villi ja avoin maanosa "löydettiin" vasta noin 250 vuotta sitten. Luonteeltaan se on nuorekas, ystävällinen ja virkistävän erilainen. Luonnonihmeet ja rento elämäntapa tarjoavat matkakokemuksen, joka on monien mielestä vertaansa vailla ja laadullisesti jopa maailman paras.

New South Wales ja Canberra

Sydney on Australian elinvoimaisin keskus noin 4,5 miljoonan asukkaansa turvin. Ainutlaatuisen kaunista kaupunkia ympäröivät henkeäsalpaavat hiekkarannat. Sisämaassa Blue Mountains ja upea maaseutu huippuviinitiloineen ovat oivallista aluetta lomailla autoillen. Maan pääkaupunki Canberra sijoittuu reilut 200 kilometriä Sydneystä lounaaseen.

Victoria

Hämmästyttävän pienelle alueelle Australian kaakkoisosassa on keskittynyt runsaasti nähtävää: silmänkantamattomiin jatkuvaa rannikkoa, elämää pursuavia kansallispuistoja, metsämaita ja viinitiloja sekä vuorijonoja, joilla voi hiihtää, kiipeillä ja vaeltaa. Melbourne on Australian taiteen ja muodin pääkaupunki ja oikea putiikkiparatiisi.

Queensland

Australian moni-ilmeisen itärannikon ja laajan sisämaan elämäntyylissä heijastuvat sademetsien, saarten, hiekkarantojen ja mielenkiintoisten kaupunkien vaikutus. Osavaltion pohjoisosista alkava Iso valliriutta ulottuu yli 2000 km etelään. Brisbane on moderni rannikkokaupunki, jota ympäröivät vilkkaat lomakeskukset Gold Coast ja Sunshine Coast.

Northern Territory

Tunnettujen Ulurun ja Kakadun kansallispuistojen kotivaltio, Pohjoisterritorio edustaa parhaiten Australian alkuperäiskansan, aboriginaalien vanhaa kulttuuria. Vaihtelevat maisemat käsittävät punaisia erämaita, ikivanhoja rotkoja, reheviä tulvatasankoja, monoliitteja ja metsiä. Alueen pääkaupunki Darwin on kukoistava, monikulttuurinen ja trooppinen.

Western Australia

Länsi-Australiassa monet kohokohdat liittyvät mereen ja kohtaamisiin sen asukkaiden kanssa. Voit uida valashaiden, rauskujen ja delfiinien kanssa. Perth häikäisee yhtenä olosuhteiltaan parhaana kaupunkina, josta löytyy hauskanpitoa ja ulkoilmaelämää.

South Australia

Osavaltiolle tunnusomaisia piirteitä ovat Barossan laakso Australian parhaine viinitiloineen, Flinders Ranges -vuoriston huikeat maisemat, Kangaroo Islandin hämmästyttävä luonto ja eläimet sekä leveä Murray-joki. Adelaide on upea puutarhakaupunki, jossa sijaitsee Australian paras aboriginaalikulttuuria esittelevä museo.

Tasmania

Kauniista luonnostaan maineensa saanut Tasmania on Australian pienin ja ainoa saariosavaltio, silti se on kaikkein hajanaisin ja maantieteellisesti monipuolisin. Kolmion muotoinen saari on täynnä vehreitä laaksoja, väljiä kaupunkeja, rakentamatonta rannikkoa ja sahalaitaisia vuoristoja. Tasmaniassa vallitsee lauhkea meri-ilmasto.

FAKTAT:

Pinta-ala: 7 692 024 km² suuruinen Australia on oma mantereensa
Asukasluku: 21,727,158 (2011) 
Pääkaupunki: Canberra
Kieli: Englanti
Valuutta: Australian Dollari (1 AUD = 100 Cent)
Ilmasto: Miellyttävä ilmasto ympäri vuoden. Talviaikaan hieman viileämpää ja vähän sateita, mutta myös aurinkoa. Vuodenajat ovat päinvastaiset Suomen vuodenaikoihin nähden.
Viisumi: Kaikilla vierailijoilla oltava viisumi, jonka voi hakea anoa Australian ETA-sovelluksen kautta. Australian viranomaiset suosittelevat passin voimassaolo aikaa 6kk!
Aika: GMT +11 tuntia (25.3.-27.10. +10 tuntia) Sydneyssä. Australian sisällä on useampi aikavyöhyke joiden välillä on enimmillään yhteensä kolmen tunnin aikaero.
Sähkö: 220/240V
Kansainvälinen suuntanumero: 61
Liikenne: Vasemmanpuoleinen liikenne
Juomaraha: Ravintoloissa ja hotelleissa odotetaan noin 10% juomarahaa.
Lentokenttävero: Ei paikan päällä maksettavaa lentokenttäveroa.

Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy