Australia ToursAktiv-Resor

Tervetuloa Australiaan

Australia, maailman suurin saari ja maailman pienin manner koostuu seitsemästä suuriakin vastakohtaisuuksia tarjoavasta osavaltiosta. Tämä villi ja avoin maanosa, joka on ”löydetty” vasta noin 250 vuotta sitten, on luonteeltaan nuorekas, ystävällinen ja virkistävän erilainen. Luonnonihmeet ja australialaisten rento elämäntapa tarjoavat matkakokemuksen, joka on monien mielestä vertaansa vailla ja laadullisesti jopa maailman paras.

New South Wales & AT

Sydney on Australian elinvoimaisin keskus noin 4,5 miljoonan asukkaansa turvin. Ainutlaatuisen kaunista kaupunkia ympäröivät henkeäsalpaavat hiekkarannat. Sisämaassa Blue Mountains ja upea maaseutu huippuviinitiloineen ovat oivallista aluetta lomailla autoillen. Maan pääkaupunki Canberra sijoittuu reilut 200 kilometriä Sydneystä lounaaseen.

Victoria

Hämmästyttävän pienelle alueelle Australian kaakkoisosassa on keskittynyt runsaasti nähtävää: silmänkantamattomiin jatkuvaa rannikkoa, elämää pursuavia kansallispuistoja, metsämaita ja viinitiloja sekä vuorijonoja, joilla voi hiihtää, kiipeillä ja vaeltaa. Melbourne on Australian taiteen ja muodin pääkaupunki ja oikea putiikkiparatiisi.

Queensland

Australian moni-ilmeisen itärannikon ja laajan sisämaan elämäntyylissä heijastuvat sademetsien, saarten, hiekkarantojen ja mielenkiintoisten kaupunkien vaikutus. Osavaltion pohjoisosista alkava Suuri Valliriutta ulottuu yli 2000 km etelään. Brisbane on moderni rannikkokaupunki, jota ympäröivät vilkkaat lomakeskukset Gold Coast ja Sunshine Coast.

Northern Territory

Tunnettujen Ulurun ja Kakadun kansallispuistojen kotivaltio, Pohjoisterritorio edustaa parhaiten Australian alkuperäiskansan, aboriginaalien kulttuuria. Vaihtelevat maisemat käsittävät punaisia erämaita, ikivanhoja rotkoja, reheviä tulvatasankoja, monoliitteja ja metsiä. Darwin on kukoistava ja monikulttuurinen, trooppinen kaupunki.

Western Australia

Maan lounaisosassa ilmasto on ihanteellinen ja ruoka- ja viinikulttuuri kukoistavat. Perth häikäisee yhtenä olosuhteiltaan parhaana kaupunkina. Länsi-Australiassa monet asiat liittyvät mereen ja kohtaamisiin sen asukkaiden kanssa. Voit uida valashaiden, rauskujen ja delfiinien kanssa. Luoteis-Australian Kimberley on maan viimeistä rajaseutua.

South Australia

Osavaltiolle tunnusomaisia piirteitä ovat Barossan laakso Australian parhaine viinitiloineen, Flinders Ranges -vuoriston huikeat maisemat, Kangaroo Islandin hämmästyttävä luonto ja eläimet sekä leveä Murray -joki. Adelaide on upea puutarhakaupunki, jossa sijaitsee Australian paras aboriginaalikulttuuria esittelevä museo.

Tasmania

Kauniista luonnostaan maineensa saanut Tasmania on Australian pienin ja ainoa saariosavaltio, silti se on kaikkein hajanaisin ja maantieteellisesti monipuolisin. Kolmion muotoinen saari on täynnä vehreitä laaksoja, väljiä kaupunkeja, rakentamatonta rannikkoa ja sahalaitaisia vuoristoja. Tasmaniassa vallitsee lauhkea meri-ilmasto.

FAKTAT:

Pinta-ala: 7 692 024 km² suuruinen Australia on oma mantereensa
Asukasluku: 21,727,158 (2011) 
Pääkaupunki: Canberra
Kieli: Englanti
Valuutta: Australian Dollari (1 AUD = 100 Cent)
Ilmasto: Miellyttävä ilmasto ympäri vuoden. Talviaikaan hieman viileämpää ja vähän sateita, mutta myös aurinkoa. Vuodenajat ovat päinvastaiset Suomen vuodenaikoihin nähden.
Viisumi: Kaikilla vierailijoilla oltava viisumi.
Aktiv-Resorin kautta saat 3 kk:n turistiviisumin vaivattomasti. Australian viranomaiset suosittelevat passin voimassaolo aikaa 6kk!
Aika: GMT +11 tuntia (25.3.-27.10. +10 tuntia) Sydneyssä. Australian sisällä on useampi aikavyöhyke joiden välillä on enimmillään yhteensä kolmen tunnin aikaero.
Sähkö: 220/240V
Kansainvälinen suuntanumero: 61
Liikenne: Vasemmanpuoleinen liikenne
Juomaraha: Ravintoloissa ja hotelleissa odotetaan noin 10% juomarahaa.
Lentokenttävero: Ei paikan päällä maksettavaa lentokenttäveroa.

Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy