Australia Tours Aktiv-Resor
  • Suuri Eteläinen Kiertomatka
  • Suuri Eteläinen Kiertomatka
  • Bells Beach, Victoria
  • Suuri Eteläinen Kiertomatka
  • Suuri Eteläinen Kiertomatka

Suuri Eteläinen Kiertomatka

6 päivää / 5 yötä

The Great Southern Touring Routen varrella on Victorian kaikkein parhaimmat nähtävyydet: rannikon vaikuttavat maisemat, pikkukaupungit, historia ja perinne – kaikkea sopivasti. Tämä autoilureitti kuuluu Australian legendaarisimpiin ja näet matkan varrella Great Ocean Roadin maisemat ja koet outbackin tunnelman.

1. Päivä Melbourne – Apollo Bay (182 Km, 3h)

Melbournesta etelään lähdettäessä Princess Highway johdattaa teidät Geelongiin, Victorian osavaltion toiseksi suurimpaan kaupunkiin. Australian tunnetuin surffiranta Bells Beach sijaitsee Great Ocean Roadin varrella. Bells Beachin jälkeen kannattaa pitää lounastauko Lornessa. Tie kiemurtelee upeaa rannikkoa pitkin kohti Apollo Bayn merellistä paratiisia. Tutustu sen rantakadun moniin kahviloihin ja pubeihin.

2. Päivä Apollo Bay – Port Fairy (189 Km, 3h)

Toisen päivän kohokohta ovat “Kaksitoista apostolia”, merestä kohoavat mahtavat kalkkikivimuodostelmat. Eroosio on antanut kivipaasille kiehtovia muotoja. Nähdessäsi merestä kohoavat kalliot ymmärrät miksi alue on tunnettu laivahylkyjen rannikkona. Kannattaa pysähtyä myös Warrnamboolissa ja tutustua Flagstaff Hillin museokylään. Lisää merenkulun historiasta saat tietää Port Fairyssä, joka on vilkas kalastussatama. Valaat vaeltavat tällä rannikolla marraskuun ja toukokuun välillä. Jos olet silloin liikkeellä, kannattaa osallistua valasretkelle.

3. Päivä  Port Fairy – Dunkeld (100 km, 1,5 h)

Matka jatkuu Port Fairystä sisämaahan kohti pohjoista. Dunkeld on kodikas pikkukaupunki Grampiansin luonnonpuiston laidalla. Läheinen Hamilton on Victorian villatuotannon keskus ja siellä voit myös tutustua kansainvälisestikin merkittävään Hamilton Art -galleriaan.

4. Päivä – Grampiansin kansallispuisto

Tämä päivä on pyhitetty alueen hämmästyttävään luontoon tutustumiseen. Kävele ryöppyäville vesiputouksille ja näköalapaikoille, joista avautuu henkeäsalpaavat näkymät ympäröivään luontoon. Seikkailunhaluisille on tarjolla kalliokiipeilyä ja kajakkiretkiä Grampians vuorilla. Välineitä voi vuokrata ja opastusta on tarjolla, joten aloittelijakin voi uskaltautua elämänsä seikkailuun. Halls Gapissä sijaitsevassa Brambukin kulttuurikeskuksessa pääset tutustumaan aboriginaalikulttuuriin.

5. Päivä Dunkeld – Ballarat (150 km, 2h)

Seuraavaksi reitti vie teidät kohti Victorian kultakenttiä ja historiallisesti merkittävimpiä paikkoja. Suosittelemme, että pysähdytte Great Westernissä ja vierailette House of Seppeltin viinitilalla. Tila on erityisesti tunnettu 1800 -luvulta peräisin olevista maanalaisista kaivostunneleistaan. Näissä alun perin kultakuumeen aikana kaivetuissa tunneleissa kypsytetään yhä Seppeltin kuohuviinejä. Autoilureitin viimeinen yö vietetään Ballaratissa, jonka kulta-aika on yhä nähtävissä julkisissa rakennuksissa, hotelleissa ja katukuvassa.

6. Päivä Ballarat – Melbourne (120 km, 1h 15 min)

Ennen paluumatkaa tutustukaa Ballaratin alueen moniin viinitiloihin, jotka ovat erityisen tunnettuja Pinot Noir ja Chardonnay viineistään.

Majoituspaketin hinta alkaen EUR 470 / henkilö turistiluokan ja alk. EUR 530 / henkilö ensimmäisen luokan majoituksilla. Koska majoituspaikkoja on vähän, suosittelemme varausten tekimistä hyvissä ajoin etukäteen. Autonvuokraus veloitetaan erikseen.

Alkaen hinnat majoituksissa per huone ja retkissä per henkilö. Tarjouksissa rajoituksia, kysy tarkemmin toimistostamme.
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy