Australia Tours Aktiv-Resor
  • Waiotapu Champagne pool, Rotorua
  • Delfiinejä
  • Hobbittien kotikoloja
  • Kajakeilla Uudessa-Seelannissa
  • Uusi-Seelanti -kartta

Ihmeellinen Uusi-Seelanti 21 päivää 20 yötä, täydellinen matkaohjelma

Lähde seikkailulle autoillen ja näe kaikki Uuden-Seelannin tärkeimmät kaupungit ja luontokohteet. Matkan kohokohtia ovat Bay of Islands, Rotoruan tuliperäinen alue, Napierin art deco -kaupunki, Wellingtonin Te Papa museo, Abel Tasmanin kansallispuisto, Franz Josefin jäätikkö, Queenstownin aktiviteetit ja huikea Mount Cook.

Päivä 1. Auckland

Auckland on portti Uuden-Seelannin ihmeisiin ja maan suurin kaupunki. Aikaa tutustua kaupunkiin. Aja vaikka Harbour Bridgen yli nauttien maisemista, käy Mount Edenin kraatterilla tai vieraile Kelly Tarltonin Underwater Worldissä.

Päivä 2. Auckland – Bay of Islands (Paihia) 219 km, 3 h 20 min.

Matkaa rannikkoa pitkin pohjoiseen. Vieraile Parryn kauripuupuistossa tai museossa Whangareissa.

Päivä 3. Paihia

Nauti luonnon kauneudesta, päivän ohjelmassa on nähtävyyksiä ja kuvauksellisia maisemia tarjoava veneretki.

Päivä 4. Paihia – Auckland 219 km, 3 h 20 min.

Aamupäivä aikaa Bay of Islandsiin tutustumiseen.

Päivä 5. Auckland – Waitomo – Rotorua 351 km, 5 h

Lähtö kohti Waitomo Cavesia, jossa tehdään veneretki ja ihmetellään tuhansien kiiltomatojen luomaa maanalaista tähtitaivasta. 

Päivä 6. Rotorua

Kiehuvat muta-altaat, ryöppyävät geisirit ja monissa väreissä välkehtivät geotermiset lammet houkuttelevat vierailijoita kaikkialta maailmasta. Maorikulttuuriin pääset tutustumaan juhlallisella Hangi -aterialla. 

Päivä 7. Rotorua — Napier 218 km, 3 h

Matka jatkuu kohti rannikkoa ja Hawke’s Baytä, joka on Uuden-Seelannin johtava viinialue. Maanjäristys tuhosi Napierin lähes maan tasalle vuonna 1931. Jälleenrakennuksen seurauksena kaupungissa on upea kokoelma art deco arkkitehtuuria.

Päivä 8. Napier – Wellington 319 km, 4 h 30 min.

Wairarapan dramaattisella rannikolla sijaitseva Cape Palisier on Pohjoissaaren suurimman merikarhuyhdyskunnan lisääntymisalue.  

Päivä 9. Wellington

Wellingtonissa on yksi eteläisen pallonpuoliskon hienoimmista museoista, Te Papa. Voit ajaa junaradalla kasvitieteelliseen puutarhaan ihailemaan kasvien lisäksi kaupungin yli avautuvia näköaloja. 

Päivä 10. Wellington – Picton – Blenheim, lauttamatka 3 h, ajomatka 28 km, 25 min

Saavuttuasi lautalla Pictoniin voit viettää iltapäivän tutustuen Blenheimin viinitiloihin.  

Päivä 11. Blenheim – Nelson 113 km, 1 h 30 min

Seuraavaksi suuntaat länteen kohti Nelsonia, joka on tunnettu elinvoimaisista gallerioistaan ja taiteilijoistaan, joiden boheemit elintavat tekevät Nelsonista mielenkiintoisen myös lifestyle -mielessä. 

Päivä 12. Abel Tasmanin kansallispuisto

Puisto on maan pienimpiä, mutta tarjoaa upeat puitteet rentoutumiseen ja seikkailuihin, joihin voi yhdistää melonta- ja patikkaretkiä.

Päivä 13. Nelson – Punakaiki 274 km, 4 h

Matka jatkuu etelään kohti Punakaikia, jonka rantakallioilla avautuu luonnonnäytelmä aaltojen puskiessa Tasmanin meren vettä kalliossa olevien tunneleiden läpi kuin suihkulähde. 

Päivä 14. Punakaiki / Franz Josef 224 km n. 3 h

Matka jatkuu rannikkoa pitkin etelään Westlandin kansallispuistoon, jossa pääset tutustumaan mahtaviin jäätiköihin. 

Päivä 15.  Franz Josef Glacier

Tee opastettu kävely- tai helikopteriretki jäätikölle tai osallistu maisemalennolle Uuden-Seelannin upeimmalla vuoristoseudulla. 

Päivä 16.  Fox Glacier – Queenstown, 355 km, 5 h

Matka jatkuu kohti etelää. Ennen Haastia sijaitseva rauhallinen Moreaki-järvi on tunnettu hyvistä kalansaaliistaan. Haastin solan mutkat ja mäet tarjoavat haastetta kuskille ja Lake Wanakan ja Lake Hawean maisemat ovat henkeäsalpaavat.

Päivä 17. Queenstown

Koko päivä vapaata tehdä erilaisia jännittäviä retkiä. Lähde maisemalennolle, gondolihissin kyytiin tai vaikka järviristeilylle. Kokeile jännittävää jettiveneilyä tai retkeä Dart-joelle, koskenlaskua tai täällä syntynyttä benjihyppyä.

Päivä 18. Milford Sound

Risteily dramaattisessa Milfordin vuonossa, upeat vesiputoukset ja Mitre Peak -vuorenhuippu. 

Päivä 19. Queenstown – Mount Cook, 265 km, 3 h 50 min

Arrowtown on täydellisesti kunnostettu vanha kultakaupunki museoineen, kahviloineen ja viehättävine kauppoineen. Matka jatkuu kohti Aoraki Mount Cookin kansallispuistoa, missä voit tehdä jännittävän helikopterilennon. 

Päivä 20. Mount Cook – Christchurch, 340 km, 5 h

Matkalla kannattaa tutustua Lake Tekapon nähtävyyksiin. Hyvän paimenen kirkko järven rannalla on vaikuttava näky. Christchurchissä kannattaa nauttia tunnelmallinen gourmet illallinen jossain kaupungin monista ravintoloista.

Päivä 21. Kotimatka

 

Hinta NZD 4.585 / henkilö jaetussa 2 hengen huoneessa

Hintaan sisältyy majoitukset, yhteensä 8 retkeä Bay of Islandsissa, Waitomossa, Rotoruassa ja Queenstownissa sekä lauttamatka saarten välillä. Auton vuokraus veloitetaan erikseen. Lennot saatavissa vapaasti valittavina päivinä ja lisätään pakettiin.

Alkaen hinnat majoituksissa per huone ja retkissä per henkilö. Tarjouksissa rajoituksia, kysy tarkemmin toimistostamme.
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy