Australia ToursAktiv-Resor

Tervetuloa Uuteen-Seelantiin

Uuden-Seelannin upeat maisemat muodostuvat sumuisista vuoristoista, mahtavista tulivuorista, pitkistä rannoista, syvälle sisämaahan ulottuvista vuonoista ja rehevistä sademetsistä. Maa on paratiisi virkistystä ja rentoutumista etsiville sekä oivallinen matkakohde jännitystä hakeville seikkailijoille. Uuden-Seelannin väkiluku on vain vähän yli 4 miljoonaa, josta runsas miljoona asuu Aucklandissa.

Auckland

Auckland on hienostunut kaupunki, jonka ympäristössä kaikki asuvat puolen tunnin matkan päässä kauniista rannoista, vihreistä metsistä, niissä ristelevistä patikkareiteistä sekä satumaisesta saaristosta. Kun tähän lisätään aurinkoinen ilmasto, verkkainen polynesialainen elämäntapa ja erinomainen ruoka, on helppo ymmärtää Aucklandin viehätys.

Northland ja Coromandel

Subtrooppinen Northland herättää kaikki aistit eloon. Kuvittele, kuinka meren aallot hyväilevät hiekkarantaa auringon lämmittäessä kasvojasi. Kuuntele lintujen laulua vanhoissa kaurimetsissä. Nauti raikkaista hedelmistä ja tuoreista merenelävistä ja hengitä kevätkukkien tuoksua. Alueella on historiallisesti merkittäviä nähtävyyksiä kuten Waitangi.

Rotorua, Taupo ja Hawke's Bay

Maisemaa muokkaavat voimat ovat toiminnassa Rotoruan uumenissa. Miljoonien vuosien aikana vulkaaninen toiminta on luonut vuoria, järviä ja laajoja geotermisesti aktiivisia alueita. Maisema on omituisella tavalla kaunis. Rotorua on Uuden-Seelannin maorikulttuuriin keskus. Läheinen Hawke's Bay viineineen ja art deco-tyyleineen on vierailun arvoinen.

Wellington

Wellington on Uuden-Seelannin pääkaupunki, joka tunnetaan myös taiteen ja kulttuurin keskuksena. Sopiva yhdistelmä historiallisia rakennuksia, museoita ja gallerioita, erinomaista ruokaa ja elävää viihdettä tekevät kaupungista hyvän kohteen vuodenajasta riippumatta. Osa Wellingtonin viehätystä on sen sijainti monimuotoisen luonnon ja meren äärellä.

Eteläsaari

Kompaktilta Eteläsaarelta ei seikkailuja puutu. Jäätikkökiipeily, laskettelu, koskenlasku, retkeily ja pyöräily ovat lajeja suosituimmasta päästä. Dramaattiset maisemat vaihtuvat jääpeitteisistä vuorenhuipuista virtaaviin jokiin ja vihertäviin metsiin. Voit käydä tutustumassa paikallisiin viinitiloihin ja hyvällä onnella näet valaita poikasineen.

Christchurch ja Canterbury

Eteläsaaren suurin kaupunki, Christchurch, on valloittava yhdistelmä hienostunutta elämäntyyliä ja aikaansa seuraavaa kulttuuria. Tyyni Avon-joki mutkittelee kaupungin halki, historialliset rakennukset tarjoavat monipuolisia taidenautintoja ja viehättävät entisöidyt raitiovaunut vievät kaikkialle.

Länsirannikko ja jäätiköt

Eteläsaaren länsirannikko, jolla elää vain runsaat 30.000 asukasta on Uuden-Seelannin villiä länttä, vielä osittain valloittamatonta rajaseutua. 'Glacier Countryn' menneisyyteen liittyy lukuisia uskomattomia tarinoita ja legendoja, mutta alueen vuoristot, jäätiköt, joet ja sademetsät kätkevät varmasti vielä tunnistamattomia geologisia aarteita.

Queenstown

Kuvankauniissa Queenstownissa yhdistyvät hienostuneisuus ja seikkailu. Kaupungin järvi- ja vuoristomaisemat sopivat melkein minkä tahansa seikkailulajin harrastamiseen ja kylpylöittensä ansiosta se on tunnettu myös lepolomakohteena. Seikkailuaktiviteetteihin kuuluvat lumilajit, benjihyppy, vesijetit, ratsastus ja hevosvaellukset sekä koskenlasku.

FAKTAT:

Uusi-Seelanti on 1600 km pitkä ja koostuu kahdesta pääsaaresta, Pohjoissaaresta  ja Eteläsaaresta.
Pinta-ala: 275 042 km²
Asukasluku: 4,143,282 (2006), joista n. 12% on maoreja.
Pääkaupunki: Wellington
Kieli: Englanti ja maori
Valuutta: Uuden-Seelannin Dollari (1 NZD = 100 Cent)
Ilmasto: Kesä joulukuusta helmikuuhun ja talvi kesäkuusta elokuuhun.
Viisumi: Suomalaiset eivät tarvitse viisumia Uuteen-Seelantiin, jos matka kestää alle kolme kuukautta. Passin on oltava voimassa 3 kk (suosituksemme 6 kk) matkan jälkeen.
Aika: GMT +13 tuntia (18.3.-6.10. +12 tuntia)
Sähkö: 230V
Kansainvälinen suuntanumero: 64
Liikenne: Vasemmanpuoleinen liikenne
Juomaraha: Eivät ole välttämättömiä
Lentokenttävero: Kansainvälinen lentokenttävero NZD 25 (maksetaan lähdettäessä)

Matkaehdotuksia Uusi-Seelanti

Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy