Australia Tours Aktiv-Resor
  • Melbourne
  • Lakes Entrance
  • Ninety Mile Beach
  • Croajingolong National Park
  • Wallhall
  • Sydney

Melbourne - Sydney Coastal Drive - 8 päivää / 7 yötä autoilureitti

Sen sijaan että lentäisit Australian tärkeimpien kaupunkien välillä, mikset istuisi rattiin ja tutustuisi kansallispuistoihin, rantoihin, vesistöihin ja eläimiin niiden luonnollisessa ympäristössä. Majapaikoiksi reitin varrella olemme valinneet parhaat hotellit parhailla paikoilla. 

Sydney Melbourne Inland Heritage Drive 6 päivää / 5 yötä

Matkan voi toteuttaa myös sisämaareittinä ja päästä kullanhuuhtojien ja Australian varhaisen historian jalanjäljille. Reitin varrella pääset ihastelemaan kansallispuistoja, risteilemään legendaariselle Murray joelle ja tutustut Australian pääkaupungin Canberran lukuisiin museoihin sekä taidegallerioihin.

 

1. päivä Melbourne – Walhalla (185 km, 2,5 h)

Nouda vuokra-auto ja suuntaa matkasi kohti Walhallaa, Australian kultakaupunkia. Walhallan suuruuden päivät ajoittuivat kultasuonen löytymiseen v. 1893 ja parhaimmillaan kaupungissa asui 3.500 henkeä. Tänään voit tutustua idylliseen historialliseen pikkukaupunkiin patikoimalla kauniissa jokilaaksossa, tekemällä retken kultakaivokseen tai osallistumalla opastettuun nelivetoautoretkeen vuorille

2-3. päivä Walhalla- Lakes Entrance (200 km, 3 h)

Gippsland Lakes on Australian suurin sisävesistö, joka koostuu kolmesta järvestä ja lukuisista joista ja puroista. Järvet ovat oikeastaan sisämeriä, sillä kapea hiekkasärkkä erottaa ne valtamerestä. Täällä löydät rauhallisia purjehdusvesiä, mahtavia kalastusjokia, autioita hiekkarantoja, rauhaisia lahtia ja viehättäviä järvenrantakyliä. Alueen huippunähtävyys on 90 mailin hiekkaranta ja Lakes Entranceen, missä järvet kohtaavat valtameren.

4. päivä Lakes Entrance – Gipsy Point (190 km, 2,5 h)

Mallacootan salmessa sijaitseva Croajingolongin kansallispuisto on Victorian suurimpia. Kansallispuistoon kuuluu yli 10 km upeaa rannikkoa. Siellä on koskemattomia rantoja, sademetsiä ja graniittihuippuja. Kansallispuiston suojissa asustaa myös yli 300 lintulajia ja valtavan runsas lajimäärä kasveja. Voit retkeillä, sukeltaa, snorklata, meloa, vuokrata maastopyörän tai lähteä veneretkelle.

5. päivä Gipsy Point – Batemans Bay (277 km, 3,5 h)

Tällä etapilla siirryt Victoriasta New South Walesiin. Matkan varrella voit pysähtyä nauttimaan tuoreita ostereita Pambulassa. Poikkea myös Umbarran kulttuurikeskukseen, missä voit testata keihään- ja bumeranginheittotaitojasi. Central Tilban ja Tilba Tilban ihastuttavat ja hyvin säilyneet kylät ovat hauskoja pysähdyspaikkoja. Voit tehdä tuliaisostoksia monissa pienissä kyläkaupoissa.

6-7. päivä Batemans Bay – Jervis Bay (140 km, 2 h)

Jervis Bayssä on niin paljon tekemistä, että siellä kannattaa viettää kaksi yötä ja nauttia Jervis Bayn monista aktiviteeteista. Tee delfiiniristeily ja ratsastusretki tai opettele surffaamaan. Toukokuusta marraskuuhun Jervis Bay on Australian parhaita paikkoja nähdä valaita.

8. päivä Jervis Bay – Sydney (210 km, 3 h)

Aamulla ehdit käydä kalastamassa tai vaikka melomassa ennen kuin jatkat matkaasi Sydneyhyn.

Matkan hinta alkaen EUR 816 / henkilö

Hintaan sisältyy majoitukset matkan varrella. Autonvuokraus lisämaksusta. Matkan voi toteuttaa myös päinvastaisessa järjestyksessä.

Alkaen hinnat majoituksissa per huone ja retkissä per henkilö. Tarjouksissa rajoituksia, kysy tarkemmin toimistostamme.
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy